Biz Kimiz?

 

Şimdi kendimizi kurumsal firmalar gibi uzun uzadıya tanıtmayacağız, kurumsallık, sürdürülebilirlik, sadakat vs. vs… Firmamız hakkında ulaşmak istediğiniz tüm bilgiler sayfanın sonunda Kurumsal sekmesinin altındaki sekmelerde uzun ve sıkıcı metinlerde zaten yazılı. İletişime geçmek isterseniz İletişim sayfamıza Menü’den ulaşabilirsiniz.

Kendimizi tanıtmak için birbirimize “Sanat nedir?” diye bir soru sorduk ve bir gün süre verdik. Herkes kendi cevabını fotoğrafının karşısına yazdı… Sanırım buna verilen cevap Biz Kimiz’e en güzel cevap olacaktır.

Tasarım

Grafiker

İsmet Karaman

Nimbus Styles Tasarım & Çizim

Tasarım ve sanat; doğuştan gelmiş yeteneklerim değil belki ama benim için tutkuyu ve dışa vurumu ifade ediyorlar. Zamanın bedenimizde bıraktığı izlerden çok benliğimizin zaman üzerinde bıraktığı izler bunlar. Çizim yapmak benim için, akıp geçen zaman nehrinde bir kaya parçasına tutunabilmek ya da o parçada parmak izlerimi bırakmak gibi; belki benden sonra geleceklere bir işaret belki de kimsenin görmemesi için suyun derinliklerine gömülmüş ruhsal çığlıklar.  Sanat ise salt bir katarsis, en çıplak haliyle bilincin bilinç altıyla oynadığı tehlikeli bir oyun. Bir çizginin bin anlam ifade ediş biçimi…

Zeynep Bayraktar

Nimbus Styles Dijital Pazarlama

Sanat estetiktir. Modern anlamda yapılan cerrahi estetik değil tabi ki. İnsana güzel gelen her şey sanat olabilir. Bir bebeğin gülüşü, toprağın kokusu, günün doğması ya da yağmur altında ıslanmak. Bunların hepsi bana göre bir sanattır. Estetik anlayış ise eleştiriye kapalıdır; hayır bu güzel değil o yüzden buna sanat diyemezsin gibisinden bir eleştirel bakışı kabul etmez. Estetik anlayış özneldir ve bireylere göre değişir. Kimisi tezek kokusuna sanat der ki arkasındaki muhteşem varlığın çalışma yapısını düşünerek. Kimisine göre yağmur ıslanmaktan çok varoluş sebebimiz yaşıyor olma nedenimizdir. Sanat, farklı bakış açılarının bir arada uyum içerisinde barınma şeklidir. Öyleyse sanat, sanat içindir.

Dijital Pazarlama

Zeynep

Yönetim

Abdullah Bektaş Profil

Abdullah Bektaş

Nimbus Styles Yönetim ve İçerik

Duyguların en sade ifade biçimi, özgürlük. Bence tanımı bu kadar kısa. İnsanın özüdür, en çıplak ve yalın halinin dışa vuruşu, haykırışı, seslenişi, çağrısı veya fısıldaması. Anlayabilene, çıplaklık da bir sanattır. Erotizmle karıştırmamak lazım. Feminist açıdan bir varoluş savaşıdır. İşte burada tüm bedenim! Bunun dışında alabilecek hiç bir şeyin yok, özgür ruhumun küçük bir sığınağı olan bu bedene ne yaparsan yap, ruhumun kemikleri yok. Kullan at, kır parçala, istersen tecavüz et benden faydalan, yapabildiğini ardına koyma ama işte burada çıplak bedenim, fotoğraflarda, gazetelerde, resimlerde ve her sokak başındaki afişlerde senin karşında, sana karşı savaş veriyor. Her şeye rağmen yaşıyor olabilmek, savaşabilmek sanatıdır çıplaklık. Duygunun en sade dışa vuruş biçimi nasılda bir dünya şey anlattı bize. Sanatta ayıp yoktur, ayıp düşünenindir. Sanat özgürlüktür, güzeldir.